Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Česku se opět otevřely volební místnosti kvůli vybírání prezidenta

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - V Česku začal závěrečný den prvního kola prezidentské volby. Volební místnosti se dnes po noční přestávce otevřely v 08:00.

Hlasovat mohou přijít ti ze zhruba 8,5 milionu voličů, kteří se k tomu v pátek nedostali. Mají na to příštích šest hodin.

Ve 14:00 se totiž volební místnosti uzavřou a volební komisaři začnou sčítat odevzdané hlasy pro některého z devíti kandidátů. Výsledky, které budou k dispozici na volebním webu, by mohly být podle statistiků známy do dnešního večera.

Mezi první voliče v pátek tradičně patřilo všech devět kandidátů, předsedové všech sněmovních stran a hnutí i bývalý prezident Václav Klaus. Volby zatím provázel podobně vysoký zájem voličů jako před pěti lety. Hlasovat by tak mohly znovu tři pětiny všech voličů.

Témata:  volby 2018 volby

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy