Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Expremiér Sobotka by chtěl na Hradě Drahoše

Bohuslav Sobotka
Bohuslav Sobotka
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Bývalý premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) doufá, že ve druhém kole prezidentských voleb zvítězí někdejší šéf Akademie věd Jiří Drahoš. Na twitteru napsal, že by v něm Česko získalo slušného, důstojného, respektovaného a energického prezidenta.

Vztahy dvou bývalých předsedů sociální demokracie Sobotky a prezidenta Miloše Zemana se minulý rok znovu vyhrotily mimo jiné kvůli situaci kolem loňských plánů Sobotky na demisi vlády.

Sobotka v gratulaci na sociální síti Zemana vůbec nezmínil. "Blahopřeji Jiřímu Drahošovi k jasnému postupu do druhého kola prezidentské volby. Věřím, že v něm uspěje a Česko získá slušného, důstojného, respektovaného a energického prezidenta," uvedl.

Sobotka oznámil demisi své vlády původně loni v květnu kvůli nejasnostem kolem podnikání tehdejšího ministra financí Andreje Babiše (ANO). Situaci hodlal vyřešit koncem celého kabinetu, protože chtěl zabránit předsedovi ANO, aby se po odvolání stylizoval do role "mučedníka".

Témata:  Bohuslav Sobotka Jiří Drahoš volby 2018

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 17:27

Zeman se omluvil Šarapatkovi za dehonestující výrok

Exprezident Miloš Zeman se po letech soudních tahanic konečně omluvil bývalému poradci Zdeňku Šarapatkovi. Podřídil se tak poslednímu rozhodnutí Nejvyššího soudu, u kterého před několika týdny neuspěl s dovoláním. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy