Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Horáček a Hilšer nabídli Drahošovi pomoc v kampani

Michal Horáček
Michal Horáček
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Postupujícího do druhého kola prezidentské volby Jiřího Drahoše přijeli do volebního štábu podpořit dosavadní soupeři Marek Hilšer a Michal Horáček. Nabídli mu pomoc při volební kampani proti Miloši Zemanovi.

Hilšer za Drahošem přijel i se svou ženou. Uvítal, že se Drahošovi podařilo uspět. "Kdybyste potřeboval nějakou pomoc, tak jsem rozhodně připraven," řekl. Drahoš podporu ocenil. "Hrozně si vážím, že jste sem přišel," řekl. Poděkoval Hilšerovi za rytířské soupeření a řekl, že pokud by uspěl Hilšer, podpořil by ho. Hilšera poté pozval k baru.

Po několika minutách do štábu dojel i Horáček. Drahošovi řekl, že má vynikající výsledek a vynikající předpoklady. "Všichni vás musíme podpořit, my, co chceme zůstat na západě, co chceme zůstat ve slušné společnosti," řekl Horáček. Poděkovali si za férové soupeření. Shodli se, že nyní Drahošovi "bude hůř". "Do půl hodiny na vás začnou ty ošklivé věci," řekl Horáček.

Horáček posléze dodal, že pokud by měl Drahoš zájem, bylo by dobré, aby ho ostatní kandidáti podpořili osobní přítomností. Drahoš řekl, že se určitě domluví. "Cením si té nabídky i toho, že jsou oba pánové tady. I toho, že mi svou podporu takto explicitně vyjadřují," poznamenal Drahoš.

Témata:  Jiří Drahoš Michal Horáček volby 2018 Marek Hilšer

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:07

Putinova ex-manželka přišla ve Francii o vilu. Kreml zuří

Kreml ve čtvrtek odsoudil rozhodnutí francouzských úřadů zkonfiskovat vilu, která patří současnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy