Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na přejezdu na Břeclavsku srazil vlak auto, řidička nepřežila

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Marie Cvrčková, EuroZprávy.cz

Šakvice (Břeclavsko) - Řidička osobního auta zemřela dnes kolem 13:00 při střetu s vlakem na přejezdu u Šakvic na Břeclavsku. Provoz na frekventované trati mezi Brnem a slovenskými hranicemi se zastavil kvůli vyšetřování nehody a odstraňování následků.

Škoda na vlaku a automobilu činí 4,5 milionu korun, uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

V rychlíku Rx 810, který jel z Olomouce přes Břeclav do Brna, cestovalo asi 130 lidí, nikdo z nich podle dostupných informací neutrpěl vážnější zranění, jedna žena si stěžovala na bolest hlavy.

Osobní auto náraz roztrhl na dvě části. "Trosky vozidla ležely desítky metrů od železničního přejezdu," uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

"Devastující náraz ve vysoké rychlosti neměla žena za volantem osobního vozu Audi šanci přežít," řekl mluvčí policie Pavel Šváb. Zemřela ještě před příjezdem zdravotníků, potvrdila mluvčí záchranky Hedvika Kropáčková.

České dráhy podle svého webu zajišťují mezi Šakvicemi a Zaječím náhradní autobusovou dopravu. Podle informační tabule na brněnském nádraží nabraly některé vlaky zpoždění až 100 minut. Část mezinárodních spojů místo nehody objela přes Přerov a Olomouc.

Témata:  nehody aut nehody vlaků vlaky

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:07

Putinova ex-manželka přišla ve Francii o vilu. Kreml zuří

Kreml ve čtvrtek odsoudil rozhodnutí francouzských úřadů zkonfiskovat vilu, která patří současnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy