Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Do Česka jsou tajně převáženi migranti z Německa? Senátor se postaral o poprask, zareagovat muselo i vnitro

Ministerstvo vnitra
Ministerstvo vnitra
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha - Senátor a člen politického sdružení Severočeši.cz Jaroslav Doubrava se domnívá, že k nám z Německa dovážejí v autobusech uprchlíky, kteří se tu rozptýlí. Ministerstvo vnitra však tuto zprávu popírá a tvrdí, že jde o dezinformaci.

Podle bývalého člena KSČ a poté KSČM Jaroslava Doubravy sem skrytě míří migranti. Pro Parlamentní listy se vyjádřil v tom smyslu, že má zprávy o tom, že se v německém Mnichově naplní autobus uprchlíky, který pak s nimi jede do Prahy. Uprchlíci se tu pak tiše rozutečou. Doubrava prý o situaci informoval ministra vnitra, ale nic se stále neděje.

Centrum proti terorismu a hybridním hrozbám Ministerstva vnitra se však proti tvrzení senátora Doubravy ohradilo. Na twitterovém účtu oznámilo, že zpráva je dezinformace a pokud má člen horní komory Parlamentu ČR nějaké podložené obvinění, tak ať s ním zajde na policii.

Tvrzení senátora Doubravy, že ze SRN jezdí do ČR autobusy migrantů, kteří se v Praze rozptýlí, je dezinformace! Nic takového není dle poznatků MV ani PČR pravda. Pan senátor by měl svá podezření sdělit státnímu zastupitelství či PČR, a to včetně zdrojů, ze kterých čerpá. #dezinfo

— CTHH MV (@CTHH_MV) 7. ledna 2018

Server Manipulátoři.cz si všiml senátorových bývalých výroků, které byly označeny za dezinformace. Zmínil například kauzu dvou uprchlíky znásilněných českých dívek. Tato zpráva byla rovněž Policie ČR vyvrácena. Třešnička na dortu bylo oznámení na senátorově facebookovém profilu z 25. února 2017, kdy tvrdil, že Evropská unie chce zakázat písmeno Ř. Odkázal se na web Pravdivých zpráv. Senátor si však neuvědomil, že server píše takové typy zpráv záměrně a že je to humor. Příspěvek na jeho Facebooku už není k nalezení, ale po internetu kolují snímky příspěvku.    

Témata:  Jaroslav Doubrava Policie ČR Ministerstvo vnitra České republiky

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy