Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Drahoš a Zeman absolvují předvolební duely na ČT a Primě

Jiří Drahoš ve volebním štábu
Jiří Drahoš ve volebním štábu
Foto: Jan Nebřenský / INCORP images

Praha - Prezidentští kandidáti Jiří Drahoš a Miloš Zeman se v předvolebních debatách utkají v České televizi a v televizi Prima. Na twitteru to dnes uvedl Drahoš. Debatu v České televizi bude moderovat místo Václava Moravce Světlana Witowská.

Moderátorem debaty na Primě bude Karel Voříšek. Televize Nova plánuje předvolební debatu odvysílat, i když se jí zúčastní pouze Zeman. ČTK to dnes sdělili mluvčí televizí. Oba kandidáti se na předvolební diskusní střet chystají, Zeman si připravuje taktiku a studuje materiály.

Drahoš se Zemanem se neshodou na počtu duelů. Zeman přislíbil účast čtyřem televizím, změnil tak svůj původní záměr debat se vůbec neúčastnit a přehodnotil i stanovisko, že více než dva duely by byly nudné. Drahoš trvá na dvou debatách. Již dříve potvrdil, že přijal nabídku veřejnoprávní České televize. "Druhým médiem bude televize Prima, a to 23. ledna," dodal dnes.

Komerční televize Prima pořad odvysílá pod názvem Česko hledá prezidenta v úterý od 20:15 v přímém přenosu ze scény pražského Hudebního divadla Karlín, sdělil ČTK za televizi Adam Halmoši. Poznamenal, že každý z kandidátů bude mít v hledišti k dispozici pro své příznivce 400 míst.

Česká televize bude pořad vysílat ve čtvrtek 25. ledna ve 20:00 hodin ze studia z Kavčích hor přímým přenosem na ČT1 i ČT24. Moderátorkou podle mluvčí televize Karolíny Blinkové bude Witowská. Nabídku moderovat debatu tradičně dostal Václav Moravec, účast ale odmítl. "Generálního ředitele ČT jsem už v neděli informoval, že debatu moderovat nebudu," uvedl už dříve Moravec. Podle médií mu vadilo údajně třeba to, že se jeho jméno neobjevilo v dopise, kterým televize zvala oba kandidáty do debaty. Navíc by se prý mohl stát jakýmsi hromosvodem, po němž se bude zejména ze strany prezidenta Zemana snášet kritika na ČT.

Témata:  Jiří Drahoš Miloš Zeman Česká televize TV Prima

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy