Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Koho volí Šmicer, Chovanec, Siegl? Sportovní legendy mají jasno, kdo by byl nejlepší prezident

Martin Dejdar
Martin Dejdar
Foto: Korzo

Praha - Vedle herců a zpěváků se k prezidentským volbám vyjadřují také sportovci. Fotbalové a hokejové legendy natočili video, na kterém se jasně postavili za Jiřího Drahoše. Podporu někdejšímu šéfovi Akademie věd ČR vyslovil například fotbalista Vladimír Šmicer nebo hokejista Jiří Hrdina.

„Dřív jsme hráli proti sobě – Sparta, Slávie, Sparta, hokejový Olymp. A teď jsme se sešli, abychom podpořili pana profesora Drahoše. Jeden za všechny, všichni za jednoho,“ říká „mluvčí“ skupiny sportovců, fotbalista Vladimír Šmicer.

Na videu mu sekundují fotbalové legendy Horst Siegl a Jozef Chovanec, bývalý hokejista Jiří Hrdina a herec a amatérský sportovec Martin Dejdar. „Dříve rivalové, dnes spojenci. Jeden za všechny, všichni za Drahoše! Pánové, moc Vám děkuji za podporu!“ ocenil jejich slova prezidentský kandidát Jiří Drahoš.

Video například okomentoval a sdílel i vodní slalomář a kajakář Vavřinec Hradílek. „Dobře Šmíca a spol! Kdo další ze sportovců? Pojďte !!!!" okomentoval jejich slova. I on se v minulosti k politice vyjadřoval. Před prvním kolem naznačil, že by si za prezidenta přál právě Drahoše, nebo textaře a producenta Michala Horáčka.

I proto Drahošův postup do druhého kola náležitě ocenil. „Veliká gratulace především Jiřímu Drahošovi ale také pánům Michal Horáček, Marek Hilšer a Pavel Fischer. Dokázal bych si všechny představit jako prezidenty. Pane profesore, teď hodně štěstí a sil,“ vzkázal prostřednictvím sociálních sítí Hradílek.

Apeloval také na své příznivce, aby se jako dobrovolníci zapojili do Drahošovy kampaně. „Je třeba bojovat, avšak rozumem a slušností čelit těm lžím a pomluvám. Nezlobte se, že obtěžuji, ale pokud rádi aktivně přispějete, přidejte se do skupiny dobrovolníků a pomozte tak v těžké zkoušce dezinformační války. #drahosnahrad. PS pro trolly: Já jest také dobrovolník,“ uvedl na facebooku.

Do kampaně svými výzvami zasáhl také například silniční cyklista Leopold König, který na voliče apeluje, aby si před volbami vše dobře rozmysleli. Poukazuje například na chování Miloše Zemana. „To, že momentální rezident je jaký je, je fakt, se kterým až do voleb nic nenaděláme (naštěstí jsou za rohem), byl demokraticky zvolen a nikdo by za to neměl být hanoben, nálepkován nebo označován za prase či vesňana. Lidé, kteří ho volili proto měli své důvody. Ovšem co nastalo po jeho zvolení, zklamalo nejednoho jeho voliče a vyslechl jsem spoustu lidí co mu dali šanci a tu už prý od nich podruhé nedostane a to z jediného důvodu. Tím důvodem je jeho naprostá nevyzpytatelnost, se kterou vykonává funkci prezidenta. Ano tu funkci, která by měla v lidech probouzet to dobré já. Ne to zkažené, negativní a prohnilé se kterým občas bojujeme my všichni...“ uvedl sportovec, který v prvním kole podpořil Michala Horáčka.

Témata:  Vladimír Šmicer Jiří Drahoš Jozef Chovanec Martin Dejdar

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy