Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Horáček sledoval Zemanovo vystoupení a má špatné zprávy pro jeho odpůrce

Michal Horáček
Michal Horáček
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – Prezident Miloš Zeman se v neděli na televizi Nova zúčastnil první ze čtyř prezidentský debat, ve kterých přislíbil účast. Ve studiu však byl sám jen s moderátorem Reyem Korantengem, Jiří Drahoš již předem avizoval, že se zúčastní jen dvou debat – a to na České televizi a televizi Prima. Podle Michala Horáčka je to ale chyba.

Horáček na facebooku uvedl, že rozhovor Miloše Zemana s Rayem Korantengem na Nově sledoval s velmi pozorně. „ Je to nepříjemné, ale říct to musím: MZ v něm ukázal své rétorické přednosti naplno.  Ano, pomohlo mu, že RK netrval na zodpovězení otázek. O Nejedlém neřekl MZ nic a RK mu to nepřipomněl. U Mynáře se spokojil s odpovědí, že kancléř žádnou prověrku mít nemusí, a nepřipomněl MZ jeho vlastní slib, že pokud Mynář prověrku nezíská, odvolá ho. A tak podobně,“ popisuje své dojmy ze Zemanova vystoupení poražený kandidát.

„Miloš Zeman však po celou hodinu používal krátké, srozumitelné věty (skoro každá z nich by mohla sloužit jako novinový titulek). Krok za krokem budoval dojem státníka, politika oddaného principům a současně vnímavého k hlasu lidu. Všechno nepříjemné odbyl jako bzučení mouchy. A rozhodně nepůsobil jako člověk v posledním tažení. Naopak, byl ve formě,“ přiznává Horáček, který ve druhém kole podporuje Drahoše.

Horáček také upozorňuje, že v dvou nadcházejících debatách Drahoše čeká opravdu velká zkouška. „Právě v nich se může, vzhledem k vyrovnanosti preferencí obou kandidátů, o příštím prezidentovi rozhodnout. Věřím, že Jiří Drahoš bude připraven,“ zůstává Horáček optimistou.

Přesto prý nelze opomíjet to, že je Zeman dobrý rétor. „Ale nezastírejme si skutečnost, to by nás pohřbilo. A skutečnost je taková, že MZ nebude někdejším stínem sebe sama. Bude velmi silný, a takovému bude třeba se postavit,“ uvezl Horáček v následné diskuzi.

Jeden z uživatelů pak zmínil, že dle jeho názoru udělal Drahoš hroznou chybu, když přepustil na televizi s nejvyšší sledovaností hlavní vysílací čas soupeři, aby si z ní udělal one man show – zvlášť, když jsou preference tak těsné. „Skutečně velká chyba, které může hodně litovat. Sledovanost byla 1,5 mil diváků,“ uvedl uživatel Robert Pospíchal. „Obávám se, že s Vámi souhlasím. Ale dvě debaty budou, tam se může leccos dohnat,“ dodal Horáček.

Témata:  Michal Horáček Jiří Drahoš Miloš Zeman

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy