reklama

„Jsem stále mladý a plný sil,“ říká „Zeman“ na videu , které parafrázuje jednu ze scén bodovky Vyhlídka na vraždu. On a Jiří Drahoš se v této scénce utkají v dostihovém závodě. Zeman přitom od počátku využívá mnoho nečistých triků, aby v dostihu zvítězil. To se mu ale nakonec stejně nepodaří.

Stávající hlavě státu na videu sekundují šéf SPD Tomio Okamura, hradní kancléř Vratislav Mynář, který Drahoše bije během závodu bičíkem, šéf SPO Jan Veleba či Zemanův poradce Martin Nejedlý. Závod se pak Drahošovi pokouší znepříjemňovat i generální ředitel a majitel TV Barrandov Jaroslav Soukup, který zároveň moderuje nejen pořad Týden s prezidentem, ale i další politické diskuze. 

„Protože se prezidentské volby berou někdy až moc vážně, pojďme se na průběh druhého kola podívat trochu s humorem. Nápad na toto video je můj, ale já bych to takhle dokonale neudělal. Za perfektní zpracování děkuji Lukášovi Jirkovskému,“ uvedl na svém facebookovém profilu tvůrce videa Ondřej Němec s odkazem na grafické studio Masta.cz. 

Video má velký úspěch, jen na facebooku ho vidělo více než 370 tisíc lidí. Na twitteru jej sdílel například i neúspěšný prezidentský kandidát Marek Hilšer. „Poznáváte se?“ ptá se Hilšer Drahoše, Zemana, Ovčáčka, Okamury a Soukupa.