Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Opilec zavraždil svou matku. Hrozí mu 18 let

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Semily - Muž z Přepeř nedaleko Turnova podle policie zavraždil svou matku (54), zločin se stal v pátek. Hrozí mu až 18 let za mřížemi, na soud čeká ve vazbě. Letos v lednu je to již druhá vražda, kterou krajští kriminalisté v Libereckém kraji vyšetřovali.

Na návrh státního zástupce o vazbě rozhodl soud ve středu. "Tu soud s ohledem na to, aby se muž, který často požívá alkohol a má sklony k agresivitě, podobného jednání opětovně nedopustil, akceptoval," uvedla krajská mluvčí policie Vlasta Suchánková.

První letošní vražda na Liberecku se stala 5. ledna ve vietnamské večerce v liberecké části Vratislavice, kde 39letý muž ubodal o deset let starší prodavačku. Sám pak přivolal policisty a vydával se nejen za jednu z obětí trestného činu, ale i "poskytovatele" první pomoci smrtelně zraněné ženy.

Podobně se zachoval minulý týden v pátek odpoledne i muž z Přepeř, který zavolal na tísňovou linku záchranné služby. Žádal o výjezd lékaře ke své matce, která v důsledku špatného zdravotního stavu zkolabovala. "Do příjezdu posádky pomáhala dispečerka volajícímu s resuscitací po telefonu. Po příjezdu si následně ženu převzali profesionální zdravotníci a v resuscitaci pokračovali. Životní funkce se jim ale nepodařilo obnovit a museli konstatovat úmrtí," uvedla Suchánková.

Policisté hned pátek nařídili soudní pitvu, žena měla totiž na těle zranění, jež si nemohla způsobit sama. Výsledky pitvy potvrdily, že zemřela násilnou smrtí. Muže z vraždy kriminalisté obvinili v pondělí.

Témata:  vražda krimi Liberecký kraj

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:41

Polák předával informace do Ruska, mohly vést k atentátu na Zelenského

V Polsku došlo ve středu k zadržení občana podezřelého z toho, že ruské tajné službě poskytoval citlivé informace, které by potenciálně mohly vést k atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. O případu informovala polská televize TVN24.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy