Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Média hodnotí poslední debatu: Rozladěný Zeman a agresivní Drahoš. Byla to remíza

Jiří Drahoš a Miloš Zeman
Jiří Drahoš a Miloš Zeman
Foto: INCORP images

Praha - Dnes začíná 2. kolo prezidentských voleb, v kterém se utkají Miloš Zeman a Jiří Drahoš. Média komentují včerejší televizní duel kandidátů. Některá míní, že bývalá předseda Akademie věd ČR současnou hlavu státu porazil. V centru pozornosti je ovšem moderátrka České televize Světlana Witowská.

Deník Právo označil výsledek debaty za remízu. Podle komentátora Mf Dnes se Zeman "nedokázal rozehřát" ke svému obvyklému výkonu, zatímco Drahoš se vypjal ke svému maximu a působil lépe.

"Ne že by se v prezidentské debatě v České televizi role úplně obrátily - tak rychle prostě suchara v ranaře a šoumena nepředěláte. Ale byl-li jasným úterním vítězem Zeman a Drahoš byl místy zralý na ručník do ringu, čtvrteční repete opravdu nečekaně vyznělo lépe pro Drahoše. Sice ne o parník, ale také ne pouze o prsa," píše. Za hlavní důvod považuje jiné aranžmá debaty, které Česká televize pro komorní prostředí Rudolfina zvolila.

Zeman měl podle Mf Dnes s odvracením Drahošových útoků problémy, ačkoliv ten ani tentokrát nepředvedl excelentní výkon. "Ani svůj hlavní trumf, otázku migrace a Drahošův podpis pod smírnou peticí vědců, Zeman nedokázal více rozehrát. Ke konci hodinu a půl trvající debaty působil sklesle, rezignovaně," dodává.

"Podceňovaný Jiří Drahoš dokázal Miloši Zemanovi důstojně čelit a v některých momentech ho i argumentačně předčil," uvedl komentátor iHned.cz. Na Zemanově výrazu bylo prý občas vidět, že je z vývoje debaty "mírně řečeno" rozladěný. Drahošovi naopak vytýká, že byl někdy až příliš agresivní. Excelentní výkon pole serveru předvedla Witowská. "Jestli někdo pochyboval, zda Česko potřebuje nezávislou veřejnou službu, dostal ve čtvrtek večer jednoznačný důkaz, že takové zpochybňující úvahy jsou zcela mimo," píše komentátor.

Témata:  Jiří Drahoš Miloš Zeman Česká televize prezidentská kampaň

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy