Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bělobrádek gratuloval Zemanovi. Podle Hermana vyhrála lež a nenávist

Pavel Bělobrádek /KDU-ČSL/, místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace
Pavel Bělobrádek /KDU-ČSL/, místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek blahopřál Miloši Zemanovi k vítězství v prezidentských volbách. Zároveň na twitteru uvedl, že doufá v to, že Zeman bude více spojovat společnost než dosud.

Místopředseda lidovců Daniel Herman, který měl se Zemanem v minulosti spory, označil opětovné zvolení hlavy státu za vítězství lži a nenávisti.

"Gratuluji prezidentovi Miloši Zemanovi k obhájení mandátu. Doufám, že funkci bude více společnost spojovat, než tomu bylo doposud," napsal Bělobrádek. Před prvním i druhým kolem přitom lidovci doporučili svým voličům hlasovat pro Drahoše.

"Lež a nenávist opět zvítězily nad pravdou a láskou. Ale nesmíme to vzdát, přátelé! Pane profesore Jiří Drahoši, díky, že jste do toho šel!" napsal na twitteru Herman. V minulosti měl ještě jako ministr kultury se Zemanem spory mimo jiné kvůli přijetí tibetského duchovního vůdce dalajlamy.

Témata:  Pavel Bělobrádek Daniel Herman KDU-ČSL

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 15:00

ROZHOVOR: Expert radí, jak být v online světě v bezpečí

ROZHOVOR: Jak našlapovat v online světě bezpečně? Jak mít soukromí na sítích i jinde pod kontrolou? Na tyto otázky vám odpoví expert na kybernetickou bezpečnost Karol Suchánek. Připravil několik praktických rad, díky nimž můžete v online světě kráčet bezpečně a beze stresu.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy