Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kampaň byla podle Babiše založená na útocích na Zemana

Andrej Babiš
Andrej Babiš
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Premiér v demisi a šéf hnutí ANO Andrej Babiš pogratuloval Miloši Zemanovi ke znovuzvolení prezidentem. "Věřil jsem, že kampaň založená na útocích na něj nebude úspěšná a jsem rád, že jsem se nemýlil," uvedl na twitteru.

V prohlášení zaslaném ČTK upozornil, že výsledek voleb ukazuje na rozdělení společnosti a Zeman se bude muset snažit o její spojení. Podrobně bude výsledek voleb komentovat v 18:00 na ohlášené tiskové konferenci.

"Výsledek je velmi těsný, je tedy jasné, že společnost je opravdu rozdělená na dvě poloviny. A to si myslím, že má být hlavní úkol prezidenta Miloše Zemana v příštím volebním období. Stmelovat lidi a společnost. Najít společnou řeč se svými odpůrci i podporovateli. Neprovokovat svými výroky a chováním, ale naopak hledat cestu, jak jako hlava státu lidi spojovat a zklidnit rozdělenou náladu v zemi. Věřím, že se to panu prezidentovi povede," uvedl Babiš v prohlášení.

Babiš se zatím nevyjádřil k Zemanovu výroku, že bude mít více času na druhý pokus o sestavení vlády. "Protože jsem byl znovu zvolen, nevidím důvod, proč bych měl vydírat Andreje Babiše příliš krátkým termínem pro jmenování jeho vlády," uvedl Zeman po zvolení.

Témata:  Andrej Babiš volby 2018

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy