Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ovčáček vyměnil výzdobu ve své kanceláři. Neuvěříte, jaké fotky si vystavil na poličku

Jiří Ovčáček
Jiří Ovčáček
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – Prezident Miloš Zeman zůstává na Pražském hradě na příštích pět let. Spolu s ním tam zůstává i jeho tým – včetně mluvčího prezidenta republiky a řediteel Tiskového odboru Kanceláře prezidenta republiky Jiřího Ovčáčka. Právě on se proto rozhodl změnil výzdobu v kanceláři.

Ovčáček si z posměšků lidí nic nedělá. Už v minulosti přiznal, že dokonce své hanlivé karikatury sbírá a vystavuje si je. Novými kousky se dokonce už dříve chlubil na sociálních sítích.

„Karikatury miluji, sbírámje. Mám jich plnou kancelář, protože si je vždy zarámuji. Pravda, teď už je nemám kam dávat. Takže přemýšlím, když se nějaká další karikatura objeví, kam je budu dávat. Asi si budu muset pořídit nějakou novou poličku na stěnu. Je to taková radost pro mě, protože mi to potvrzuje, že dělám práci dobře,“ řekl novinářům mluvčí.

Teď ale na sociálních sítích prozradil, že si kancelář uklidil. „Dnešek jsem věnoval úklidu své kanceláře na Hradě. Karikatury jsou v archivu, nahradily je osobnosti, kterých si vážím,“ napsal na twitteru Ovčáček. A dokonce přidal fotku.

Dnešek jsem věnoval úklidu své kanceláře na Hradě. Karikatury jsou v archivu, nahradily je osobnosti, kterých si vážím. pic.twitter.com/kPxI0gyKxd

— Jiří Ovčáček (@PREZIDENTmluvci) 29. ledna 2018

Některé diskutující zarazilo, koho si to vlastně vystavil. Na jeho poličce totiž vedle sebe stojí druhý československý prezident Edvard Beneš, britská politička, předsedkyně britské vlády Margaret Thatcherová – přezdívaná Železná lady, Václava Havla a jeho ženu Olgu a pak i snímek samotné Olgy Havlové.

„Tvoje drzost je neuvěřitelná. Potřeboval bys pořádných pár ran holí přes záda. Václav Havel a Olga se točí v hrobech jako lodní šrouby, pokud to vidí. Ty se prostě nezastavíš před ničím," vzkázal mu jeden z uživatelů. „Kdyby žily tyto osobnosti, nevážily by si asi zase Vás," přidal se další.

V jednom z rámů je také podpis české herečky a operní pěvkyně Soni Červené. Paradoxní je, že Červená před volbami otevřeně podporovala Jiřího Drahoše. Na poličce se nachází ještě jedna fotka, tu ale zakrývá květina a tak není vidět, kdo na ní je,

Témata:  Jiří Ovčáček Václav Havel X (dříve Twitter)

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy