Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

20 let za surovou vraždu. Mladík zasadil kamarádce 26 bodných ran

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Ostrava - Patrik Konečný má jít za vraždu své kamarádky do vězení na 20 let. Rozhodl o tom dnes Krajský soud v Ostravě. Motivem vraždy zřejmě byly peníze. Kvůli brutalitě útoku hrozilo muži až doživotí.

Z domu oběti v Polance nad Odrou se ztratily cennosti a hotovost přes 110.000 korun. Obžalovaný v procesu vinu popíral. Uváděl, že svou známou našel mrtvou, zpanikařil a utekl.

Konečný ale v procesu nikdy nevysvětlil, jak se mu do batohu dostaly šperky a peníze a proč se na jeho oblečení našla krev zavražděné.

Obžalovaný se svou 25letou obětí trávil před vraždou několik dnů, pomáhal jí na zahradě. Podle státního zástupce ji loni koncem března napadl bodnořezným a tupým předmětem. Zasadil ženě nejméně 26 ran. Všechny směřovaly na obličej, hlavu a krk.

Témata:  vražda soudy Moravskoslezský kraj

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy