Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž trpící útočným sadismem dostal 18 let. Znásilnil dívku a poté ji chtěl zabít

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Liberec - Jozef Giňa (54) dostal za znásilnění a pokus vraždy 18 let vězení. Verdikt dnes vynesl Krajský soud v Liberci. Po odpykání trestu má být umístěn do detence, podle znalců trpí útočným sadismem. Giňa byl v minulosti osmkrát trestán, z toho třikrát za znásilnění.

Rozhodnutí soudu není pravomocné, Giňa se na místě odvolal. Od počátku tvrdí, že nic neudělal.

Giňa podle obžaloby 2. září 2016 navečer popíjel se svou známou alkohol na lavičce u Penny Marketu v Jablonci nad Nisou. Podle spisu odešel později i s ženou k mostu u potoka v ulici Ivana Olbrachta, kde ji znásilnil. Následně, aby zakryl svůj čin, se ji pokusil zabít. Seděl ženě na zádech, držel jí hlavu pod vodou v potoce a zároveň ji rdousil. Žena měla po napadení zlomený kotník od kamene, kterým ji útočník udeřil.

Umístění do ústavu doporučoval i znalec. Varoval, že muž by se podobných deliktů, z nichž je obžalován, mohl dopouštět opakovaně. Podle posudku trpí útočným sadismem, je jen omezeně gramotný a mentálně na úrovni školáka.

Témata:  znásilnění pokus o vraždu Liberecký kraj soudy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy