reklama

„Můj kamarád Filip Bořivoj Schneider se ustavičně naváží do Míly Roznera. Mám z toho dojem, že přistoupil právě na to pojetí politiky, proti kterému bojuje. Hodnotí člověka podle pár mediálních výstupů,“ zastal se svého poslaneckého kolegy pirát Ferjenčík.

Přiznává sice, že netuší, jestli by mu svěřil své děti, na druhé straně ale uvádí, že z těch pár setkání, která jsem s Roznerem absolvoval, má dojem, že je to hodný člověk, který bere svou práci poslance vážně.

„Jak se mu bude dařit netuším, ale rozhodně bych si netroufl ho odsoudit dopředu. Pracovitost, poctivost a vytrvalost, jsou v řadě případů důležitější než inteligence a mediální protřelost,“ myslí si Ferjenčík.

Poukazuje také na to, že Rozner zastupuje prakticky protikladný politický proud, než on sám, ale to prý neznamená, že by se mu měl následující 4 roky pošklebovat kvůli pár bizarním výrokům. „Poslední poznámka. Já jsem docela rád, že se občas do sněmovny byť třeba shodou okolností dostanou "normální lidi", myslím, že to může být pro tu instituci jako celek přínos,“ uvedl na sociálních sítích pirátský poslanec.

Dodává, že rozhodně nechce hájit SPD, ale personifikovat si veškeré zlo současné politiky do „Míly“ je podle něj nespravedlivé. „Jo, tykáme si, jelikož jsme oba z Týna nad Vltavou,“ dodal.

Rozner se proslavil už před volbami do Poslanecké sněmovny, když v České televizi vystupoval jako expert SPD na kulturu. Do paměti řady Čechů svými hláškami a zmatečným vystupováním – velmi rychle se mezi lidmi uchytilo jeho slovo „odbyrokritizovat". Další legendární hláškou Roznera se stalo spojení „vybrušovat - zabrušovat." „Nechci se do toho zabrušovat, abych se pak z toho nemusel zase vybrušovat a neřekl něco špatně," uvedl v odpovědi v debatě.