reklama

„Jak vidím výsledek prezidentské volby?“ pokládá si Hilšer na úvod zásadní otázku. Vzápětí přiznal, že z vítězství Zemana nadšený není. „Obávám se, že od výsledků nemůžeme očekávat moc dobrého. Již při pohledu do Zemanova volebního štábu jsme mohli vidět bývalé příslušníky StB, pravicové i levicové extrémisty a spojky na Putinův režim,“ tvrdí lékař.

Právě před podobnými existencemi Hilšer důrazně varuje. „Tento typ lidí bude skrze Babišovu vládu usilovat o rozklad demokracie postupným napadáním a rozkladem důležitých institucí, jako jsou třeba veřejnoprávní média a justice,“ píše kandidát, který v prvním kole získal 8,83 % hlasů, když jej volilo 454 949 oprávněných voličů.

Naznačuje také, jakým směrem se nyní může česká republika vydat. „Je velmi pravděpodobné, že opětovnou volbou Miloše Zemana nastoupí v plné síle proces orbanizace české politiky. Doufám však, že tato situace povede k vyššímu zájmu nás všech o dění v naší zemi a k vyšší ostražitosti. Nevzdávejme to,“ apeluje na občany Hilšer.