Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jágr a Nedvěd spolu na ledě? Čeští fanoušci vyrazili na výjimečné utkání

Jágr vlétl do nové sezony jako uragán!
Jágr vlétl do nové sezony jako uragán!
Foto: Reprofoto TV Nova

Liberec - Na dnešní zápas první hokejové ligy, ve kterém v Liberci nastoupily Benátky nad Jizerou proti Kladnu, vyrazil i Martin Urban. Ze skříně kvůli tomu poprvé vytáhl dva podepsané dresy s jmenovkami Jaromíra Jágra a Petra Nedvěda.

Jágr (45) nastoupil v kladenském týmu poprvé po příchodu z Calgary. O rok starší Nedvěd si zase čtyři roky po skončení kariéry užíval velkolepou rozlučku. V neděli bude v Liberci slavnostně vyřazen jeho dres s číslem 93.

"Jsme z Benátek, tak budeme fandit jim, ale nejsme tady jen kvůli tomu. Jdeme se podívat na pořádné hráče, kteří si spolu asi zahrají naposledy," uvedl Urban. Jedna jeho dcera oblékla Nedvědem podepsaný dres z dob, kdy hrál v Pittsburghu. Druhá měla Jágrův reprezentační dres, podepsaný všemi hráči z týmu, který vyhrál olympijské hry v Naganu. "Koupil jsem ho v charitativní aukci," dodal sběratel.

Výjimečné bylo dnešní utkání i pro 35letého Slavomíra Burcaka, který žije posledních 13 let v Kladně a jezdí na všechny zápasy kladenských hokejistů. "Jágra sleduji dlouho, ale dnes ho poprvé uvidím naživo. Je to nejlepší hokejista v Česku a asi lepší už nebude," řekl.

Petr Holcman se synem přijel do Liberce z 200 kilometrů vzdáleného Žďáru nad Sázavou. "Fandíme Kladnu, a když máme čas, tak na jejich zápasy jezdíme," uvedl.

Šanci vidět Jágra si nechtěli nechat ujít stejně jako Radek Nový z Mladé Boleslavi, který na zápas přišel v Jágrově dresu z působení v Dallasu. "Jágra mám hodně rád a těším se, že ho uvidím," řekl a dodal, že slavného útočníka naposledy naživo viděl při světovém šampionátu před třemi lety v Praze. Vstupenky na zápas v Liberci získal přes známou z Benátek. "Budu přát Jardovi, aby hrál co nejdéle, ale myslím, že Benátky vyhrají," řekl před zápasem.

Někteří fanoušci, hlavně z Liberce, zase vážili cestu na zápas kvůli Nedvědovi. Například Michal Řehoř, který měl na sobě jeho dres. "Přišel jsem i kvůli Jágrovi, ale nejdůležitější je rozloučení s Petrem Nedvědem," prohlásil.

Témata:  Jaromír Jágr Petr Nedvěd hokej

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 20:44

Stoltenberg: Vojáci NATO v Polsku vysílají signál, že Aliance bude bránit všechny své členy

Vojáci NATO v Polsku vysílají signál, že Aliance bude bránit všechny své členy. Prohlásil to v úterý na návštěvě Polska generální tajemník NATO Jens Stoltenberg.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy