Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Horská střediska jsou plná lyžařů, návštěvnosti ovlivnily jarní prázdniny

Lyžařská sezona
Lyžařská sezona
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Horská střediska v ČR o víkendu zaplnily tisíce lyžařů. Podmínky na sjezdovkách jsou většinou ideální, na některých místech navíc sněžilo. Návštěvnosti značně pomáhá začátek jarních prázdnin.

Upraveny jsou také desítky kilometrů běžeckých tratí, na řadě míst ale běžkovat ale nelze. Podle provozovatelů skiareálů by měl vysoký zájem lyžařů vydržet i v příštích dnech.

Do SkiResortu Černá hora - Pec pod Sněžkou přijelo o víkendu asi 24.000 lidí, velký zájem hlásí i Špindlerův Mlýn, Harrachov nebo Rokytnice nad Jizerou. Při tolika lyžařích se občas na sjezdovkách objeví vydřená místa, která areály v noci spravují technických sněhem. Na svazích ale leží i více než metr sněhu.

Na liberecký Ještěd vyrazilo v sobotu 1300 lyžařům, dnes o 300 více. Podle provozovatelů je to s ohledem na letošní zimu krásná návštěvnost.

Skiareálům na Vysočině pomohly zejména prázdniny v Brně. Stovky lyžařů přijely Harusův kopec nebo Fajtův kopec. Průměrnou návštěvnost hlásí Šacberk nebo Křemešník, ale vlekaři jsou spokojení, podmínky jsou podle nich vynikající a netvoří se fronty.

Beskydské sjezdovky přivítaly mnoho lyžařů z Brněnska a Karvinska, kde začínají jarní prázdniny. Hodně rodin z těchto lokalit za sněhem vyráží mimo jiné i do Jeseníků. Úplně plno tak bylo třeba v Branné, kolony automobilů s jihomoravskou poznávací značkou mířily i do areálu v Koutech nad Desnou na Šumperku.

Také v jiné části republiky - na Šumavě - bylo na svazích plno. Na Lipno přijelo asi 6000 lyžařů, do Zadova 3000.

Témata:  lyžařské areály zima hory lyžování

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 17:27

Zeman se omluvil Šarapatkovi za dehonestující výrok

Exprezident Miloš Zeman se po letech soudních tahanic konečně omluvil bývalému poradci Zdeňku Šarapatkovi. Podřídil se tak poslednímu rozhodnutí Nejvyššího soudu, u kterého před několika týdny neuspěl s dovoláním. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy