Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Seniorovi jel po dálnici D4 v protisměru, teď mu hrozí až pět let vězení

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Příbram - 86letý řidič byl obviněn z obecného ohrožení z nedbalosti kvůli jízdě v protisměru po strakonické dálnici D4. Policistům se ho podařilo vypátrat díky kamerovému záznamu jednoho z projíždějících automobilů.

Muži hrozí až pět let za mřížemi. Loni 20. listopadu ohrožoval ostatní řidiče. Jen souhrou šťastných náhod a včasných reakcí protijedoucích motoristů se nikomu nic nestalo.

Senior lodbočil s vozem značky Toyota Yaris z kruhového objezdu u Skalky na nájezd na D4 ve směru na Prahu. "Chtěl jet ale opačným směrem do Dubence. Najel proto do odbočovacího pruhu od Strakonic a poté se zařadil do rychlostního pruhu ke středových svodidlům," uvedla mluvčí příbramské policie Monika Schindlová.

Proti směru jízdy pokračoval přes čtyři kilometry až na křižovatku Háje, kde dálnici opustil.

Témata:  řidiči život

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:01

Počet mrtvých v Pásmu Gaz překročil 34 tisíc

Pracovníci úřadu civilní obrany v Pásmu Gazy od pátku vyzvedli těla 210 Palestinců z improvizovaného pohřebiště v areálu nemocnice Násir ve městě Chán Júnis na jihu oblasti, informuje agentura AP. Od začátku izraelské operace loni v říjnu v Pásmu Gazy zemřelo nejméně 34 151 Palestinců a dalších 77 084 bylo zraněno, sdělily dnes tamní úřady.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy