Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Že je Babišova vláda lepší než Sobotkova? Bělobrádek se vysmál slovům šéfa hnutí ANO

Pavel Bělobrádek /KDU-ČSL/, místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace
Pavel Bělobrádek /KDU-ČSL/, místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek se na sociálních sítích velmi ostře naváží do svého někdejšího koaličního partnera a šéfa hnutí ANO Andreje Babiše. Vtipně pak okomentoval také spory kolem těžby lithia.

Bělobrádek varuje, že když vláda nevznikne ani napodruhé, bude jasné, kdo za to může. „Pokud ani druhý pokus o sestavení vlády A. Babišem nebude úspěšný, nebude to vina ostatních stran ani voličů. Jen jeho a prezidenta,“ rýpnul si Bělobrádek.

Lidovci se přitom jednání úplně nebrání, podmínili ji ale mimo jiné tím, že ve vládě nebude nikdo trestně stíhaný.

Šéf lidovců také na twitteru okomentoval mediální výstupy šéfa hnutí ANO. „Výstup premiéra A. Babiše v TV Nova: Lež, lež, urážka. Ale svetr měl prímový,“ pochválil ho Bělobrádek.

Jinak ale pro jeho kabinet příliš pozitivních slov nemá. „Babišova vláda je podle něj lepší než Sobotkova, protože začíná v 6.30! Souhlasím s ním, že v EU je o ní slyšet. Hlavně OLAF rezonuje. A SPD,“ uvedl s odkazem na evropský úřad, který se věnuje vyšetřování Farmy Čapí hnízdo.

Kromě vlády ale okomentoval třeba také spory o těžbu lithia. „Lithium je z alkalických kovů relativně nejtoxičtější. Smrtelná dávka chloridu lithného je několik gramů, chcete ho fakt do českých rukou?“ rýpnul si v souvislosti s tahanicemi o tuto surovinu.

Pak poslancům poslal jedno varování. „Upozorňuji kolegy politiky: Kdo ma lithia plná ústa, riskuje otravu!“ dodal žertem Bělobrádek.

Témata:  Pavel Bělobrádek Andrej Babiš vláda

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy