reklama

O jejich nálezu informoval policii 65letý příbuzný zemřelých. Na linku 158 zavolal v pondělí krátce po 13:30.

"V průběhu ohledání vyšlo najevo, že ženy a muž zemřeli už před několika týdny, možná měsíci. Příčinu úmrtí nám objasní nařízené soudní pitvy. I dnes budou kriminalisté na případu intenzivně pracovat a zjišťovat, zda nedošlo ke spáchání násilného trestného činu," uvedla krajská policejní mluvčí Lenka Javorková.

Na místo nálezu těl vyjížděli policejní hlídky, zlínští kriminalisté, psovod a následně krajští kriminalisté, kteří si vyšetřování případu převzali. "Až do nočních hodin probíhalo ohledání místa činu, ke kterému byl přizván i tým soudních lékařů z Ústavu soudního lékařství Olomouc a státní zástupce Krajského státního zastupitelství v Brně - pobočka ve Zlíně," sdělila mluvčí.

Když se podezření ze spáchání vraždy potvrdí, půjde o první letošní případ ve Zlínském kraji. Loni policie v regionu evidovala tři vraždy. V dubnu ubodal 38letý muž v restauraci v Bezměrově na Kroměřížsku svou někdejší o osm let mladší přítelkyni. Na konci září zaútočil 28letý muž nožem na své dvě nezletilé děti ve Starém Městě na Uherskohradišťsku. Tříletá dívka zemřela, pětiletý chlapec skončil v nemocnici. O prvním listopadovém víkendu 61letá žena v rekreační chatě v Senince na Vsetínsku několikrát bodla kuchyňským nožem do hrudníku svého 55letého muže, který následkům útoku podlehl.