Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie nezahájila mé stíhání kvůli stavbě domu v Lipně, říká Zimola

Jiří Zimola
Jiří Zimola
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

České Budějovice - Bývalý jihočeský hejtman Jiří Zimola (ČSSD) tvrdí, že policie nezahájila jeho stíhání. Vyšetřování kauzy kolem stavby jeho rekreačního domu v Lipně nad Vltavou podle jeho informací kriminalisté v nejbližší době zastaví.

Zimola to dnes řekl v rozhovoru pro server Seznam Zprávy. Uvedl, že požádal policisty o písemné vyjádření o ukončení vyšetřování. Policie informaci nepotvrdila. Mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu Jaroslav Ibehej ČTK řekl, že útvar konkrétní případy nekomentuje.

Stavba rekreačního domu v Lipně nad Vltavou byla jedním z důvodů, proč se loni na jaře rozpadla jihočeská krajská koalice ČSSD, ANO a Jihočeši 2012 a Zimola následně neusiloval o znovuzvolení do pozice hejtmana.

"Podle sdělení, které mám od krajského úřadu, se blíží ukončení vyšetřování s tím, že se žádný trestný čin údajně nestal," uvedl předseda jihočeské ČSSD. Stejnou informaci naznačil i v dopise, který poslal členské základně sociálních demokratů. V dopise, který má ČTK k dispozici, se vrací k příčinám neúspěchů strany v podzimních volbách do Poslanecké sněmovny.

Témata:  Jiří Zimola

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy