Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ovčáček prozradil, jak Hrad zakročí proti zprávám o prezidentově zdraví

Jiří Ovčáček, český novinář a tiskový mluvčí. Od prosince 2013 je mluvčím Miloše Zemana a následně i ředitelem Tiskového odboru Kanceláře prezidenta republiky
Jiří Ovčáček, český novinář a tiskový mluvčí. Od prosince 2013 je mluvčím Miloše Zemana a následně i ředitelem Tiskového odboru Kanceláře prezidenta republiky
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – Prezident Miloš Zeman krátce po volbách oznámil, že si bere na týden dovolenou. Od pondělí odpočívá na zámku v Lánech. Volno má i jeho tiskový mluvčí Jiří Ovčáček. Fakt, že se zeman tak krátce po znovuzvolení stáhl do ústraní, opět rozvířil spekulace o jeho zdravotním stavu.

‪Ovčáček tvrdí, že podobné spekulace souvisí s tím, že se někteří nedokáží smířit se Zemanovým vítězstvím. „Neschopnost přijmout porážku se přetavila v živočišnou nenávist a šíření lží. Za potlesku některých aktivistických novinářů na Twitteru,“ píše Ovčáček na sociálních sítích.

Odmítl také, že by si zeman vzal dovolenou kvůli tomu, aby podstoupil nějakou operaci. „Pan prezident si po vítězství zaslouženě užívá dovolené v Lánech. Včera po dlouhé době navštívil bazén, který je zde k dispozici. Prostě pohoda, kterou panu prezidentovi moc přeju,“ informoval Ovčáček.

Sám mluvčí tráví dovolenou cestami po česku, na twitteru a facebooku zveřejnil například fotografie z Písku. Už brzy se ale zase vrátí ke svým povinnostem. „Ve čtvrtek se ostatně uvidíme, natáčí se rozhovor pro TV Barrandov a večer do Lán přijede pan premiér Babiš,“ nastínil další Zemanův program.

„A co s těmi, kteří navzdory faktům neustále účelově šíří lež, že je pan prezident v nemocnici? Jednoduché. Ať si na ně posvítí bezpečnostní složky!“ nebere si servítky hradní mluvčí.

Nakonec upřesnil, jak Hrad proti podobným spekulacím zasáhne.„Vzhledem k neustálému účelovému šíření dezinformací o zdraví pana prezidenta bude podáno trestní oznámení na neznámého pachatele,“ dodal Ovčáček.

Témata:  Miloš Zeman Jiří Ovčáček EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 21:53

Hamás kritizuje americkou pomoc Izraeli, prý porušuje právo

Palestinské teroristické hnutí Hamás odsoudilo novou americkou vojenskou pomoc Izraeli, kterou v sobotu schválila Sněmovna reprezentantů. Uvolněné prostředky mají jít zejména na posílení izraelské protivzdušné obrany, která v dubnu čelila také íránskému útoku. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy