Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nesmějte se Mílovi, zastával se Roznera Ferjenčík. jenže po slovech o pseudokoncentráku obrátil

Koncentrační tábor Lety byl internační tábor za druhé světové války zřízený na okraji stejnojmenné obce v dnešním okrese Písek, od 10. července 1942 byl určený internaci cikánů. Na jeho místě byl v padesátých letech 20. století vybudován velkokapacitní vepřín, v 90. letech pak pietní památník u zdi vepřína.
Koncentrační tábor Lety byl internační tábor za druhé světové války zřízený na okraji stejnojmenné obce v dnešním okrese Písek, od 10. července 1942 byl určený internaci cikánů. Na jeho místě byl v padesátých letech 20. století vybudován velkokapacitní vepřín, v 90. letech pak pietní památník u zdi vepřína.
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha – Poslanec Pirátů Mikuláš Ferjenčík se před pár dny zastal poslaneckého kolegy Miloslava Roznera z hnutí Svoboda a přímá demokracie. Poté, co bylo zveřejněno, jak se Rozner vyjádřil o romském koncentračním táboře v Letech, svých slov ale lituje.

Poslanec Miloslav Rozner patří k těm nejznámějším nováčkům, kteří po loňských podzimních volbách usedli do poslaneckých lavic. Už před volbami se proslavil svými hláškami v televizní debatě České televize. Právě kvůli mediálním výstupům se ho Ferjenčík zastal. Poukazoval na to, že podle vystoupení v televizi není možné Roznera soudit.

Uvedl také, že neví, jestli by mu svěřil své děti, na druhé straně prý z těch pár setkání, která s Roznerem absolvoval, měl dojem, že je to hodný člověk, který bere svou práci poslance vážně. „Jak se mu bude dařit netuším, ale rozhodně bych si netroufl ho odsoudit dopředu. Pracovitost, poctivost a vytrvalost, jsou v řadě případů důležitější než inteligence a mediální protřelost,“ uvedl Ferjenčík.

Já jsem docela rád, že se občas do sněmovny byť třeba shodou okolností dostanou "normální lidi", myslím, že to může být pro tu instituci jako celek přínos,“ uvedl na sociálních sítích pirátský poslanec.

Jenže pak byla zveřejněna Roznerova slova o romském koncentračním táboře v Letech. Rozner na konferenci SPD, která se konala na začátku prosince 2017, uvedl: „Ano, nejsem takový odborník na kulturu jako třeba pan exministr Herman, ale bezesporu bych nikdy nevyhodil z okna půl miliardy za likvidaci fungující firmy kvůli neexistujícímu pseudokoncentráku.“

Ferjenčík teď připomíná, že jeho původní vyjádření k Roznerovi se týkalo jeho mediálních perel. „O naprosto nevhodném komentáři k Letům u Písku jsem nevěděl, ostatně ČT ho zpopularizovala několik dní poté, co jsem napsal svůj komentář. Každopádně pro vás mám poučení pro dnešní den. Mír a lásku!“ uvedl poslanec a přidal fotku, na které na tabuli po vzoru seriálu Simpsonovi jako animovaná postavička píše „Nebudu se zastávat nácků“.

Témata:  Mikuláš Ferjenčík koncentrační tábor Lety Miloslav Rozner

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy