Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Petr Kramný manželku a dceru nezabil? Nový zvrat ho může dostat na svobodu

Petr Kramný u soudu (15. 9. 2015)
Petr Kramný u soudu (15. 9. 2015)
Foto: Michal Král, EuroZprávy.cz

Praha - Mohlo by se zdát, že je případ Petra Kramného odsouzeného za vraždu své manželky a dcery uzavřen. Opak je ale pravdou a není vyloučeno, že všechno bylo jinak, než se původně zdálo.

Petr Kramný byl před dvěma lety odsouzen na 28 let vězení za vraždu své manželky Moniky a dcery Klárky. Ženy měl zabít během dovolené v Egyptě zásahem elektrickým proudem.

Kramný ale od začátku tvrdí, že je nevinný, čemuž soud na základě obžaloby neuvěřil. Teď se ale mince otáčí a policie a státní zástupci začínají prošetřovat znalce, kteří svědčili proti Kramnému.

Už před Vánoci prý státní zástupce Vít Legerský uznal, že posudky hovořící ve prospěch Petra Kramného by mohly vést k obnově procesu. Policie ale nyní prošetřuje na popud spolku Šalamoun jednu skupinu znalců, u níž je podezření ze spáchání trestného činu. Druhou skupinu prověřují policisté z Brna.

Místopředseda spolku Šalamoun Václav Peričevič Blesku sdělil, že podle předního českého odborníka na myokard prof. I. Š. CSc. se žádné stopy elektrického proudu na srdcích Moniky a Kláry Kramných vůbec nenacházejí. Spolek proto podal podnět pro "podezření ze spáchání trestného činu nepravdivého či hrubě zkresleného znaleckého posudku na znalce Nemocnice České Budějovice a.s. MUDr. Františka Vorla, MUDr. Zdeňka Šenkýře a MUDr. Evu Tomáškovou."

Souběžně podle Blesku probíhá podobné řízení i vůči znalcům "MUDr. Smatanové a MUDr. Dokoupilovi, ale v Brně. Složky Policie ČR vůči důvodně podezřelým znalcům zahájily úkony v trestním řízení,“ dodal Peričevič.

Témata:  Petr Kramný

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 13:31

Zatčení asistenta poslance AfD v Německu. Je podezřelý ze špionáže pro Čínu

Německá policie zatkla v Drážďanech muže podezřelého ze špionáže pro Čínu. Jde o asistenta Maximiliana Kraha, lídra kandidátky krajně pravicové Alternativy pro Německo (AfD) ve volbách do Evropského parlamentu.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy