reklama

Taxikáři vládu žádají, aby začala řešit situaci kolem řidičů Uberu a dalších podobných služeb. Podle nich porušují zákon a narušují podnikatelské prostředí. Zhruba tisícovka vozů taxi dnes protestovala jízdou mezi Rudolfinem a Národním divadlem, čímž způsobili dopravní komplikace.

Při protestech minulý týden Babiš uvedl, že pokud mu přijde oficiální pozvání, s taxikáři se sejde. „Napsala jsem mu skutečně naléhavou textovou zprávu a zároveň jsme posílali oficiální mail na vládu s víceméně tím samým textem. Takže teď už je to na nich," uvedla Venclová. Nyní bude čekat na reakci.

Taxikáři se dnes sešli ve 14:00 na Strahově a po 16:00 odtud dojeli na nábřeží, kde poté přes dvě hodiny jezdili tam a zpátky mezi Rudolfinem a Národním divadlem. Dopravu v oblasti zkomplikovali a několik desítek minut kvůli koloně nejely tramvaje mezi Staroměstskou a divadlem. Po 18:00 řidiči začali z nábřeží odjíždět, někteří se vrátili na Strahov.

Řidiči protestují proti takzvaným sdíleným službám typu Uber. Dvě akce již uspořádali koncem minulého týdne, tehdy jezdili po magistrále bez většího vlivu na dopravu. Řidičů taxi je v hlavním městě podle odhadů zhruba 8300.