reklama

Anička, žákyně Základní školy Na Šutce v Praze - Troji, byla pohřešována svými rodiči od 13. října 2010. Její zmizení vzbudilo u široké veřejnosti obrovskou vlnu zájmu. Byla s neobvyklou intenzitou a za neobvyklého zájmu médií hledaná českou policií, armádou i Interpolem.

Až na jaře odkryla její ostatky lesní zvěř. Krátce po zmizení dívky policie zadržela podezřelého Otakara Tomka, později ho ale opět propustili. Tomkova DNA se však následně objevila na místě činu, navíc na něj jako pachatele ukazovaly i další věci. Tomek byl opět zadržen, brzy se oběsil v cele na Pankráci.

Na videu, které se objevilo na internetu jako upoutávka na pořad, se reportér před samotnou Show Jana Krause Mareše zeptal, jaký případ pro něj byl nejhorší. Mareš odpověděl bez zaváhání: „Stoprocentně Anička." Právě dnešní vedoucí 1. oddělení policie byl tehdy ustanoven vedoucím týmu vyšetřovatelů, kteří měli zmizení dívky objasnit.

V dubnu 2011 státní zastupitelství kauzu uzavřelo s tím, že vraždu má s vysokou pravděpodobností na svědomí právě Tomek, který před tím ve vazbě spáchal sebevraždu.Dívka je pohřbena na hřbitově v pražských Ďáblicích.