Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zástupci taxikářů dorazili na úřad vlády, čeká je jednání s Babišem

protest taxikářů proti Uber (Praha, 9.2.2018)
protest taxikářů proti Uber (Praha, 9.2.2018)
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Zástupci taxikářů přijeli na úřad vlády. Nelíbí se jim, že řidiči alternativních firem, jako je například Uber, porušují zákon a vláda by je měla vyzvat k dodržování pravidel nebo k opuštění trhu.

"Zákony platí pro všechny. Pakliže platí pro legální řidiče taxi, jistě platí i pro řidiče firmy Uber a firmy Taxify," řekla místopředsedkyně Asociace koncesionářů v taxislužbě Karolína Venclová novinářům. "Jde o to, aby se začal vymáhat zákon," doplnila.

Nechtěla předjímat, jak dnešní vyjednávání na vládě ovlivní případné další protesty taxikářů. Uvedla pouze, že po schůzce zamíří na Strahov, aby sdělila protestujícím řidičům výsledky vyjednávání. Taxikáři už dříve uvedli, že se na základě rozhovorů s premiérem v demisi Andrejem Babišem (ANO) rozhodnou, zda dnes znovu vyjedou na protestní jízdu ulicemi Prahy.

Venclová se také nechtěla vyjadřovat k návrhu ministra Dana Ťoka o nové právní úpravě pro taxislužby, jeho podrobnosti neznala. Ťok dnes řekl novinářům, že připraví poslaneckou novelu, podle níž by zprostředkování jízdy nemělo být volnou, ale vázanou živností. Srovnaly by se tak podle něj podmínky pro všechny poskytovatele, protože Uber a další podobné společnosti by mohly jízdu zprostředkovat pouze řidičům, kteří jsou oficiálně taxikáři.

Témata:  taxi vláda Dan Ťok Andrej Babiš

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy