reklama

Muž z Ústeckého kraje se srazil se školákem v úterý dopoledne kolem 10:30 v horní části modré sjezdovky v lyžařském areálu Horní Domky. Dítě musela záchranná služba letecky přepravit do nemocnice v Hradci Králové.

Muž se sám přihlásil ve čtvrtek večer prostřednictvím linky 158, když se o pátrání dozvěděl z médií. "Do protokolu zatím vyslechnut nebyl, nicméně po telefonu policistům sdělil svou verzi události, která zcela nekoresponduje s výpovědí již vyslechnutého chlapcova otce," uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

"Žádáme znovu svědky nehody o pomoc, aby nám pomohli objasnit průběh srážky a dění po ní," dodala mluvčí. Informace ke kolizi lyžařů mohou svědci volat na bezplatnou tísňovou linku policie 158 nebo je sdělit osobně policistům na kterékoliv služebně.

Otec chlapce už dříve uvedl, že lyžař srazil jeho syna zezadu a po pádu na zem se ho snažil pouze postavit na nohy. Podle otcovy verze, když lyžař zjistil, že to kvůli chlapcovu zranění nejde, odjel, aniž situaci na místě dál řešil.