Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bratr olympioničky Ledecké kritizuje ČT: Smrt ČT! Měli by vás ukřižovat!

Ester Ledecká
Ester Ledecká
Foto: Instagram

Praha - S triumfem Ester Ledecké v superobřím slalomu na olympijských hrách v Pchjongčchangu nepočítala ani Česká televize (ČT). Její jízdu vysílala až ze záznamu mezi druhou a třetí třetinou hokejového utkání Česka s Kanadou. To pořádně rozzuřilo jejího bratra, který na adresu ČT nešetří kritikou.

V sobotu 17. února, osmý soutěžní den 23. Zimních olympijských her v jihokorejsjkém Pchjongčchangu, získala Ester Ledecká pro Česko zlatou medaili. A to nikoliv ve snowboardingu, kde se s úspěchem počítalo, ale ve sjezdovém lyžování, konkrétně v superobřím slalomu. Ledecká překvapila nejen sebe, ale i ČT, která tento závod vůbec živě nevysílala.

Celkem fer pripominka. Na facebookove strance CT Sport. pic.twitter.com/62vYD8KwB1

— Miloš Čermák (@cermak) 17. února 2018

„Za to, že to nedáváte v televizi, by vás měli ukřižovat, vy č*ráci!" napsal rozzlobený bratr Ester Ledecké Jonáš pod jeden ze statusů ČT. Tím ale neskončil. „Rád bych se sešel s tou p*čou, která rozhodla, že místo toho pustí hokej. Smrt ČT!" uvedl čtyřiadvacetiletý výtvarník a hudebník Ledecký. „Ester Ledečka!!!! #1 Musel jsem sledovat britskej přenos! Díky všem, co fandíte!!“ uvedl po závodě na svém profilu.

S odstupem jednoho dne pak také zveřejnil otevřený dopis pro ČT. V něm už byl poněkud mírnější. „Kdo mě trochu zná, tak ví, že jsem horká hlava. Je to vlastnost, kterou na sobě opravdu nemám rád a snažím se s ní bojovat. Avšak nebudu jen tak stát s rukama v kapsách a nečinně přihlížet jakémukoli bezpráví. Za svými výroky proti České televizi si pevně stojím. Pravda, nemusel jsem použít sprostých nadávek, i když jsou v tomto případě zcela na místě,“ vysvětloval Ledecký v neděli.

Poukázal také na to, že jeho sestra Ester je v historii zimních olympijských her první sportovkyní, která soutěží ve dvou různých sportech, z toho v několika různých disciplínách. „Zároveň dobře vím, že Česko je hokejový národ. Sám jsem hokejovým fanouškem. Ale pokud má nastat rozhodnutí, zda-li vysílat postupové utkání v hokeji nebo medailový závod, kde máme sebemenší naději na pódium – není co řešit. Navíc se dá zápas přerušit, a dát tak prostor jednotlivým jízdám českých reprezentantek. Jednoduché,“ poradil na Kavčí hory.

„Co se týká mého vyjádření – kdyby nebylo tak drsné, nikdo by si ho ani nevšiml. Já nikdy nebudu držet krok a hubu. A nebojím se zašpinit si u toho ruce. O svoji rodinu se vždy budu bít, jak to jen půjde,“ dodal Ledecký.

Objem vysílání z letošní zimní olympiády na ČT je oproti minulosti výrazně omezený na 190 hodin. Důvodem je, že vysílací práva získala soukromá společnost Discovery Communications pro své kanály Eurosport.

To v reakci na Ledeckého kritiku zdůrazňovali také sporťáci ČT. „Není to fér. Držitelem práv na OH je #Eurosport. Manuál, jak smíme a nesmíme vysílat (mj. jen na 1 programu, žádný web, max. 1 repríza, nemožnost upravovat odvysílané přenosy pro záznam atd.), je tak rozsáhlý, že zázraky netvoříme. Navíc: super-G odloženo = proti Ester byl hokej,“ uvedl na twitteru komentátor ČT Ondřej Zamazal.

„Na webu nesmíme odvysílat ani sekundu, to snad z mé odpovědi jasně vyplynulo. Jen jeden volně šiřitelný TV program, tj. ČT sport... Eurosport má k dispozici min. 5 kanálů, protože je držitelem práv (a je úplně jedno, že vlastnická firma se jmenuje Discovery),“ vysvětloval Zamazal s tím, že na webu ČT je také možné sledovat jen to, co jede v teelvizi naživo. „A pouze na území #CZE. Podívejte se, já jsem ta pravidla nevymýšlel. Jestli se vám něco nelíbí, doporučuju se obrátit na MOV, který poprvé v historii rozprodal práva pro Evropu výhradně soukromé společnosti.“ dodal.

Témata:  Ester Ledecká Česká televize Jonáš Ledecký

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy