reklama

Vokřál to dnes uvedl na svém facebookovém profilu. Hollan s kritikou své práce nesouhlasí. Podle něho je nutné v rámci koalice otevřít komplexně téma řízení města. Nelíbí se mu například investiční politika.

V pondělí koalici podle Vokřála čeká jednání o jejím dalším fungování. "Delší dobu nejsem spokojen s řízením a výsledky v oblasti dopravy. Několik měsíců jsem na tento fakt upozorňoval pana náměstka Hollana," uvedl primátor. Doplnil, že Hollan se do čela odboru dopravy dostal před rokem a půl, kdy se sestavovala staronová koalice.

"Od samého začátku jsem byl proti tomu, aby Matěj Hollan řídil dopravní problematiku, nicméně na poslední chvíli došlo mezi jinými koaličními partnery k dohodě o prohození si resortu dopravy za bytovou oblast. Od té doby nefunguje odbor dopravy, jak má, a pan náměstek byl často terčem kritiky své práce," uvedl primátor.

Na pondělním jednání proto Hollana vyzve, aby se řízení resortu dopravy vzdal. Zdůvodnil to tím, že Hollan práci nezvládl, například podle primátora přešlapoval na místě pokud jde o rezidentní parkování a další brněnské dopravní projekty.