Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jurečka rýpe do Babiše: Pošta je v rozkladu? Vždyť tam měl svého člověka

Česká pošta, ilustrační fotografie
Česká pošta, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha – Řada politiků vyčítá hnutí ANO, že jeho ministři provádí ve svých rezortech doslova čistky, aniž by kabinet získal důvěro Poslanecké sněmovny. Jedním z těch, kdo přišel o svůj post, je Martin Elkán, dosavadní šéf České pošty. Na chování kabinetu s postěžoval například exministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL).

„Předseda vlády Babiš říká, že je státní správa paralyzovaná kvůli služebnímu zákonu, nesouhlasím s nim! Paralyzována jsou některá ministerstva, kde ministři vlády bez důvěry po několika hodinách po svém nástupu provedli čistky bez ohledu na odbornost!“ uvedl na twitteru Jurečka.

Například ministr vnitra v demisi Lubomír Metnar (za ANO) ve čtvrtek odvolal Elkána ke konci února. Poště podle ministra chybí smysluplná vize fungování podniku. „Nevíte, poslal ministr vnitra odvolání Elkanovi poštou?“ rýpnul si do ministra Jurečka.

Nevíte, poslal ministr vnitra odvolání Elkanovi poštou?

— Marian Jurečka (@MJureka) 23. února 2018

Babiš se člena svého kabinetu zastal a jeho krok podpořil. Česká pošta je podle něj v rozkladu, je netransparentní a nemá žádnou strategii. „Tak si říkám, co tam ten zástupce za hnutí ANO v dozorčí radě České pošty poslední čtyři roky dělal, že se spolupodílel na takovém rozkladu o kterém Babiš teď mluví. Předložil ten zástupce nějakou strategii?“ nebere si servítky lidovec.

Témata:  Marian Jurečka Andrej Babiš Martin Elkán Česká pošta

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy