Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Podnikatel Vadala z článku zavražděného Kuciaka rozjel podnikání i v Česku

Firmy, ilustrační foto
Firmy, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Praha - Italský podnikatel Antonino Vadala (42), který má podle zavražděného slovenského novináře Jána Kuciaka vazby na slovenské politiky i italskou mafii, rozjel byznys i v Česku. Jeho firma sídlí na nejdražší české ulici Na Příkopě v Praze.

Podle obchodního rejstříku mu od loňského listopadu patří společnost Vadala Group CZ, která se do té doby jmenovala Redo Water. Firma podniká v byznysu s realitami a nemá téměř žádný majetek, píše Mladá fronta Dnes (MfD).

Novinář Kuciak byl zavražděn patrně kvůli své investigativní práci. Slovenský portál Aktuality.sk dnes zveřejnil jeho nedokončený článek, který popisuje aktivity italského podsvětí na Slovensku a osoby blízké italské mafii 'Ndrangheta v okolí slovenského premiéra Roberta Fica.

Vadala s trvalou adresou v Trebišově na jihovýchodě Slovenska podniká zejména na Slovensku. Jeho jméno podle MfD figurovalo u 32 slovenských firem, deset z nich se zabývalo fotovoltaikou. Jednatelem a akcionářem jeho české Vadala Group CZ byl podnikatel Filip Dušek, který má byznysové aktivity v Česku i na Slovensku.

Další Italové, které zmínil v souvislosti s aktivitami ’Ndranghety na Slovensku novinář Tom Nicholson - Brunno Vadala a Diego Roda - podle všeho v Česku nepůsobí, píše MfD.

Témata:  mafie Slovensko Praha podnikatelé

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy