reklama

Evropu zasáhly silné mrazy, které způsobily řadu problémů. Zimní počasí přicházející ze severu Ruska britská média nazývají "Beast from the East" (Bestie z Východu). Pořádná zima je i v Česku, na řadě stanic dokonce padaly teplotní rekordy

Meteoroložka ČT Taťána Míková ale na sociálních sítích naznačila, že toto počasí nebude mít dlouhého trvání. „Do neděle se ledový vzduch vrátí, kam patří,“ uvedla na twitteru odbornice. Přidala také fotku z vysílání ČT, na které je napsáno: „Do konce týdne se studený vzduch vrátí na SV Evropy.“

Mluvčí prezidenta Miloše Zemana se ale domnívá, že nejde jen o nevinnou předpověď počasí. „ČST Praha zavádí nový pořad 'Ideová předpověď počasí'. To neměl ani Zelenka. Přitom mohl odhalovat působení hurikánů na imperialistické USA,“ uvedl s odkazem na Jana Zelenku, dlouholetého ústředního ředitele Československé televize a politik Komunistické strany Československa.

Jeho příspěvek vyvolal na facebooku řadu reakcí. „To není ten mráz z Kremlu, to máte zbytečný předsudek. Tento patří na Sibiř,“ vzkázal mu jeden z uživatelů. „Bože můj, Ovčáček je schopnej dělat aféru opravdu z čehokoli. Samozřejmě, že takhle ledový vzduch patří na východ a sever Evropy. Tam je to běžnější jev než ve střední a západní části kontinentu,“posteskl si další.

Jiní poukazovali na to, že Ovčáček kritizuje ČT až příliš často. „Jirko, tohle je už vážně na diagnózu. Vy ani neotevřete ledničku, aby tam na vás nevyskočila propaganda ČT,“ napsal mu jeden z diskutujících na facebooku. „Pan Ovčáček potřebuje dovolenou. To je standardní paranoia,“ dodala další uživatelka.

Jiní jej začali poučovat o tom, jak to v přírodě chodí, „A kam by tak jako měl jít, aby to podle Vás bylo objektivní zpravodajství? Třeba na jih proti pravidlům prříody?“ divil se diskutující. „Padesátá léta. Už chybí jenom komunistický brouk ze SSSR, Putinova mandelinka. A bude to dokonalé,“ přisadil si další.

Podobně se diskutuje i na twitteru. „Vy jste opravdu absolutní morální troska. Za vás se musí rodina stydět,“ nebral si servítky jeden z uživatelů. „Je mimořádně nechutné, že někteří tiskoví mluvčí zneužívají děsivé počasí v Česku k mediálnímu boji a útokům,“ kritizoval Ovčáčka další diskutující.

„Milý Jiří, řeknu Vám naprosto upřímně, že Vám závidím. Jestli je v těchto dnech Vaše největší starost fakt, že se někdo raduje nad tím, že se mráz opět vrátí na severovýchod, odkud přišel, máte opravdu šťastný život. Mě, občana, např. trápí prezident mlčící k výročí puče,“ napsal mluvčímu jeden z Čechů.