reklama

K politikům, kteří kritizují Českou televizi, se přidal i statutární místopředseda ČSSD Zimola. „ČT má dlouhodobě problémy, které se musí začít řešit systémově. Televize je ještě stále velmi silné a vlivné médium a hranice veřejnoprávnosti je velmi tenká. Pokud se vnitřní problémy ČT nebudou řešit, k ohrožení demokracie nakonec může skutečně dojít, varoval na twitteru.

Na jeho slova ale obratem zareagovala novinářka Darina Vymětalíková z redakci zpravodajství ČT .„Jé a když byl na Lipně OH park, tak to jste se pěkně lísal. Víte, mě už je milejší Ovčáček než vy, protože ten je alespoň konzistentní. Darina Vymětalíková

Zimola si ale posteskl, že je škoda, že si nebyla ochotná sehnat informace. „Spolupráce s ČOH byla bezvadná a žádné lísání s ČT nebylo. Škoda, že hloupě lžete a bez důkazů obviňujete, škodíte tím sobě i instituci, pro kterou pracujete,“ nařkl novinářku politik. „Já jsem si informace sbírala přímo na místě v srpnu 2016, protože jsem z OH parku moderovala ČT studio. A ano, spolupráce byla bezproblémová. Tehdy jsme ještě neměli 'vnitřní problémy', nebo už jo?“ opáčila Vymětalíková.

„Bezva. Akorát jsme tam spolu ani jednou nemluvili a o 'lísání' nemůže být řeč. Nebo mi chcete něco připomenout? Jsem rád, že jsme si to vysvětlili,“ zlobil se Zimola. „Ne, nemluvili, já se snažím s politiky nemluvit. Ale mluvila jsem s ostatními okolo-tehdy ještě panovala s prací ČT spokojenost. A tak se ptám, co se za rok a půl změnilo? A ať tu nemluvíme obecně, pojďme pojmenovat ty 'vnitřní problémy'? Jaké konkrétní vnitřní pr. máte na mysli?“ nenechala se odbýt pracovnice ČT.

Její slova Zimolu zaujala. „Vy se snažíte s politiky 'nemluvit, abyste je pak zpovídala na sociální síti. Zvláštní způsob současné komunikace. Víte, já tuhle hru s Vámi hrát nebudu, rád si o tom promluvím s Vaším panem ředitelem. Hezký víkend!“ ukončil konverzaci sociální demokrat.

Této „výhrůžky“ si všiml i šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek. „Milá komunikace s dámou: 'Promluvím si o tom s Vaším panem ředitelem.' Budete chtít kleknout na něj, nebo na paní redaktorku? A vezmete to přes vnitro, přes berňák, nebo přes radu ČT? A co na to pan prezident? Váš útok na ČT je špinavá práce pro Zemanovu a Babišovu vládu,“ pustil se do Zimoly Kalousek.