Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeman na Hradě oslaví inauguraci, tisícovce hostů zahraje Michal David, Vondráčková či Hůlka

Michal David
Michal David
Foto: Korzo

Praha - Prezident Miloš Zeman bude ve středu ve Španělském sále Pražského hradu oslavovat svou inauguraci, pozval na tisíc hostů. Po projevu hlavy státu bude následovat hudební program, který uzavře píseň Pár přátel stačí mít.

Zeman byl opětovně uveden do funkce hlavy státu minulý čtvrtek. Mluvčí Hradu Jiří Ovčáček dnes uvedl, že slavnostní koncert naváže na tradici z prvního funkčního období, kdy se inaugurace každoročně připomínala.

"Hudební program. zahrnuje například dílo Bedřicha Smetany, zazní také písně z dílny Karla Svobody, Jaromíra Vejvody nebo Michala Davida," uvedl Ovčáček. Vystoupí Helena Vondráčková, Daniel Hůlka, Václav Neckář a Michal David.

Před rokem se akce konala pod názvem "Můj čtvrtý rok s vámi". Hrála na ní Hudba Hradní stráže a Policie ČR, což je v plánu i letos. Akce se v minulosti účastnili politici blízcí Zemanovi nebo spříznění podnikatelé a umělci.

Témata:  Miloš Zeman Pražský Hrad prezident ČR Michal David Helena Vondráčková

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 11:50

WHO hovoří o globální pandemii. Obává se šíření ptačí chřipky

Světová zdravotnická organizace (WHO) vyjádřila znepokojení nad šířením ptačí chřipky (H5N1) na nové živočišné druhy a lidi. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy