Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Městští strážníci v Mladé Boleslavi týrali bezdomovce, soud vynesl tresty

Bezdomovci
Bezdomovci
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Mladá Boleslav - Dva městští strážníci Jaroslav Bělský a Martin Roučkek dostali za týrání bezdomovců v Mladé Boleslavi podmíněné tresty odnětí svobody. Oba také dostali zákaz činnosti a obětem musejí uhradit dohromady 150.000 korun.

Rozsudek Okresního soudu v Mladé Boleslavi není pravomocný, státní zástupce i obhájci si ponechali lhůtu na odvolání.

Strážníci byli obžalovaní kvůli sedmi případům z let 2013 až 2016. Podle obžaloby strážníci bezdomovce vozili za město, kde se lidé museli zout a strážníci na ně útočili. Někteří bezdomovci vypověděli, že je strážníci spoutali a kopali do nich.

Roučka byl podle soudu ve zkoumaných případech agresivnější, dostal proto přísnější trest. Soud mu uložil trest odnětí svobody v délce tří let, který podmíněně odložil na dobu čtyř let. Roučka nesmí 3,5 roku vykonávat práci v bezpečnostních složkách, a to ani v bezpečnostních agenturách. Bělský dostal u soudu trest odnětí svobody na tři roky s podmínkou na 3,5 roku.

Státní zástupce požadoval v závěrečné řeči přísný nepodmíněný trest vězení. Obhájci strážníků naopak požadovali zproštění obžaloby, jelikož se podle nich nepodařilo dokázat, že se případy skutečně staly.

Strážníci vinu popírají. Zastávají se jich kolegové a ředitel městské policie Tomáš Kypta. Podle něj jsou případy vykonstruované a bezdomovcům jde o mstu.

Témata:  bezdomovci Mladá Boleslav soudy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy