Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V autobusu na pražském Smíchově se střílelo, jeden člověk byl zraněn

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Policie vyšetřuje střelbu v autobusu MHD v Praze ve stanici Smíchovské nádraží. Podle prvotních informací předcházela incidentu potyčka trojice mužů. Záchranáři ošetřili jednoho muže, jeho poranění však nebylo střelné.

Údajného střelce policie zadržela. Incident se stal odpoledne v autobusu číslo 244. Na místo vyjížděli i záchranáři. "O střelné poranění se nejednalo. Záchranáři ošetřovali muže, 62 let, s poraněním obličeje po napadení. Pacienta transportovali do Fakultní nemocnice Motol," napsala na twitteru mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová.

V linkovém autobuse jedoucím na Smíchov před lety vyděsil lidi zbraní i David Lubina, který v opilosti vytáhl plynovou pistoli. Tehdy se na něj vrhli tři muži z řad cestujících a odzbrojili ho. Řidič autobusu pak dojel na smíchovské oddělení policie, kde Lubinu převzali a odvezli do Bohnic.

Muž byl počátkem roku 2006 odsouzen za výtržnictví a maření výkonu úředního rozhodnutí, protože v dané době se vůbec nesměl pohybovat na území hlavního města. Později dostal souhrnný trest 25 let vězení za zastřelení televizního střihače.

Témata:  střelba v ČR Praha MHD Praha Autobusy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:36

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy