Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rodičům, jejichž děti zemřely při požáru, lze zaslat finanční pomoc

požár
požár
Foto: Pixabay

Znojmo - Lidé mohou přispět na pomoc rodině postižené tragickým požárem v Oleksovicích na Znojemsku. Při neštěstí zemřely tři děti, čtyři dospělí se zranili, oheň poničil dům. Rodině finančně pomůže také obec Oleksovice.

Rodině mohou přispět lidé na sbírkový účet 43-6729060267/0100 VS 111. "Panu starostovi jsme pro tuto rodinu nabídli jak pomoc materiální, tedy oblečení, deky, boty, potraviny, tak i finanční pomoc z Tříkrálové sbírky. Jde o 25.000 korun, což považujeme za první pomoc na nejnutnější věci, které potřebují pro život," uvedl ředitel Oblastní charity Znojmo Evžen Adámek.

Obec Oleksovice z rozpočtu vyčlenila 50.000 Kč na financování nezbytně nutných oprav poničeného domu. Pozůstalí zatím mohou využít náhradního ubytování ve vedlejší obci Stošíkovice.

U požáru hasiči v pondělí zasahovali přibližně od 4:00, plameny zlikvidovali po více než dvou hodinách. Požár kompletně zničil jednu místnost, ve které byly děti. Kouř a sálavé teplo poškodily další místnosti včetně chodby. Dospělí s výjimkou invalidní nejstarší obyvatelky domu byli při příjezdu hasičů venku. Hasiči pak vynesli ze zakouřeného objektu děti a seniorku. Dvě z dětí se záchranáři ještě pokoušeli resuscitovat, ale bez úspěchu.

Příčinu požáru vyšetřovatelé zatím neurčili, může to trvat týdny až měsíce. Vícegenerační rodina měla domek pronajatý, pocházela odjinud. Rodina podle starosty v Oleksovicích žila asi dva roky. Šlo o ženu s dětmi, její matku s partnerem a babičku.

Témata:  charita peníze neštěstí požáry

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 11:46

Ruské regiony ruší kvůli Ukrajině vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy