Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Drahoš chce kandidovat do Senátu v Praze 4, zřejmě vyzve svou bývalou kolegyni

Volební štáb Jiřího Drahoše
Volební štáb Jiřího Drahoše
Foto: Jan Nebřenský / INCORP images

Praha - Jiří Drahoš se rozhodl na podzim kandidovat do Senátu v Praze 4, a to jako nezávislý kandidát. Zřejmě se mu při volebním klání postaví jeho bývalá kolegyně z Akademii věd Eva Syková ( ČSSD), která chce obhajovat svůj dosavadní mandát.

Ačkoli Drahoš bude kandidovat jako nezávislý, získal podle Euro.cz podporu některých stran. Pomoc mu slíbili například Starostové a nezávislí a TOP 09. "Příští týden oznámíme na tiskové konferenci podrobnosti. Jednání o podpoře stále probíhají," řekl Drahoš.

Členy jeho týmu při senátorské kampani budou Jakub Kleindienst nebo politolog Martin Mejstřík z Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy, kteří s ním pracovali i při volbě hlavy státu.

Informace o tom, že Drahoš zvažuje kandidaturu do Senátu v Praze 4, se objevily už krátce po prezidentské volbě, kterou nad ním vyhrál Miloš Zeman. Současná senátorka za Prahu 4 Syková hodlá svůj post obhajovat i přes Drahošovu konkurenci. "Nevím, jestli je silným kandidátem. Já mám na Praze 4 velkou podporu, takže si myslím, že jsem také silný kandidát," řekla týdeníku Euro Syková.

Témata:  Jiří Drahoš Praha Senát Parlamentu České republiky

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 8:21

Česká televize odhalila jména všech deseti účastníků letošní StarDance

Jména všech deseti účastníků podzimní třinácté řady StarDance jsou známá. Česká televize ve středu na sociálních sítích odhalila jména pěti mužů, kteří se objeví na parketu. Už v pondělí prozradila, jaké slavné ženy budou usilovat o titul královny tanečního parketu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy