reklama

Na festival ročně ČEZ dával přibližně 20 milionů korun, řekl mluvčí ČEZ Ladislav Kříž. Rozpočet festivalu loni činil kolem 135 milionů korun. Letošní ročník, který se koná od 29. června do 7. července, výpadkem není ohrožen, řekl České televizi prezident festivalu Jiří Bartoška.

"S ohledem na vývoj hospodářských výsledků není v našich možnostech, aby Skupina ČEZ byla v roce 2018 generálním partnerem MFF Karlovy Vary," uvedl ČEZ jako důvod vypovězení partnerské smlouvy.

Skupina ČEZ spolupracovala s MFF Karlovy Vary na pozici generálního partnera od roku 2002. "Je nám líto, že současná situace nedovolí Skupině ČEZ pokračovat nadále v naší dlouholeté spolupráci," uvedl v tiskové zprávě Bartoška. "Ukončení smlouvy ze strany generálního partnera pouhé čtyři měsíce před začátkem 53. ročníku pro nás jako organizátory představuje komplikaci především z časového hlediska. Věříme však, že najdeme způsob, jak tuto situaci zvládnout," dodal.

"Rozhodnutí nebylo jednoduché, ale neutěšená situace na energetických trzích nás musí vést k úsporným opatřením. Právě úspory jsou jediným důvodem k ukončení spolupráce. V předchozích letech jsme již razantně snížili naše sponzorské aktivity a v tomto musíme pokračovat. ČEZ v uplynulých letech skončil se sponzoringem sportovních hal - ČEZ Arén v Ostravě, Pardubicích, Plzni. Snížil svoji podporu Českému olympijskému týmu, atletům a omezil desítky menších aktivit," sdělil ČTK mluvčí ČEZ Ladislav Kříž.

ČEZ zvýšil za tři čtvrtletí loňského roku meziročně čistý zisk o 13 procent na 16,6 miliardy korun. Provozní výnosy vzrostly o procento na 146,7 miliardy. Výsledky za samotné 3. čtvrtletí ale zaostaly za odhady analytiků. Hlavními důvody podle nich byly nižší ceny elektřiny a vyšší náklady na emisní povolenky.