StarDance 2024: Které hvězdy budou tančit? První jméno na obzoru! - anotační obrázek
StarDance 2024: Které hvězdy budou tančit? První jméno na…

Problém korupce považuje za velmi naléhavý 62 procent účastníků průzkumu. Následuje přistěhovalectví s 54 procenty a třetí skončila hospodářská kriminalita, která získala o jeden procentní bod méně.

Necelá polovina dotázaných hodnotí jako velmi naléhavou situaci v oblasti zdravotnictví, bezpečnosti občanů a sociálních jistot. Zhruba dvě pětiny respondentů uvedly, že s velkou naléhavostí je třeba zabývat se politickou a bezpečnostní situací, veřejnými financemi a fungováním hospodářství.

"Na opačné straně pomyslného žebříčku stojí kultura a nabídka zboží a služeb s řádově desetiprocentní velkou naléhavostí," uvedli autoři průzkumu.

K největšímu poklesu naléhavosti oproti minulému roku došlo v otázce bezpečnostní situace v Česku. Letos ji za velmi naléhavou označilo 42 procent respondentů, zatímco loni 51 procent. O sedm procentních bodů klesl od loňska počet odpovědí, které za velmi naléhavou označily problematiku nezaměstnanosti a přistěhovalectví.

Naopak růst obav výzkum zaznamenal v otázce politické situace. Její řešení považuje za velmi naléhavé 42 procent respondentů oproti 31 procentům před rokem. O shodných 11 procentních bodů se meziročně zvýšil počet lidí, kteří vidí jako velmi naléhavé téma členství Česka v EU.