Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Brutální útok ve výkupně kovů: Muž prorazil zaměstnanci lebku, hrozí mu 18 let vězení

Soudy, ilustrační fotografie
Soudy, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Brno - Muž (38) v Brně podle obžaloby napadl ve výkupně kovů tamního pracovníka a způsobil mu vážná poranění hlavy. Případ dnes začal řešit Krajský soud v Brně. Za pokus o vraždu hrozí útočníkovi až 18 let vězení.

Muž má 26 záznamů v rejstříku trestů, v současnosti je ve výkonu trestu. Vinu popírá.

Podle státního zástupce Ivana Hrazdiry přišel obžalovaný Lubomír Sochor do výkupny kovů v brněnských Židenicích prodat v září 2016 mosaz, při prodeji předložil odcizené doklady. 61letého Pracovníka výkupny následně napadl tyčí, nejméně osmkrát jej udeřil do hlavy a utekl. Muž utrpěl vážné poranění hlavy, předmět mu prorazil lebku, poškozený ale utrpěl i další zranění, když se snažil rány krýt. Přežil, ale musel podstoupit řadu operací. Dodnes mu chybí část lebeční kosti.

"Je mi líto, co se stalo, ale nemám s tím nic společného, jsem nevinen v této věci," uvedl před soudem Sochor.

Podle obžaloby muže usvědčuje například to, že kšiltovka, kterou kriminalisté nalezli na místě činu, obsahovala DNA obžalovaného. Také na jednom z dokladů obžalovaný zanechal pachovou stopu. Dalším důkazem je podle obžaloby kamerový záznam.

Podle obhajoby byla kšiltovka na místě už z předchozí doby a odcizený průkaz mohl vzít v bytě obžalovaného kdokoliv. Bydleli s ním další tři lidé, kteří byli závislí na drogách, Sochor drogy dříve prodával.

Státní zástupce v závěrečné řeči muži navrhl trest v horní polovině zákonné sazby, obhajoba žádá zproštění obžaloby pro nedostatek důkazů. Soud hlavní líčení pro vynesení rozsudku odročil na 3. dubna.

Témata:  pokus o vraždu Brno soudy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy