Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kalousek zuří kvůli Babišovi. Páchá horší zločin než dotační podvod, popírá rovnost občanů před zákonem

Miroslav Kalousek a Andrej Babiš
Miroslav Kalousek a Andrej Babiš
Foto: Halin Selasicz / INCORP images

Praha - Šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek se tvrdě pustil do premiéra v demisi Andreje Babiše. Tvrdí totiž, že šéf ANO veřejně popírá rovnost občanů před zákonem.

V médiích se v pondělí objevila zpráva, že ve Fakultní nemocnici v Ostravě ještě letos začne několikaměsíční ministerská kontrola. Nemocnici vedl někdejší ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD), jeho nástupce Vojtěch Adam (ANO) jej ale v únoru odvolal.

Důvodem bylo podle něj manažerské selhání vedoucí k destabilizaci nemocnice, umělé navyšování hospodářského výsledku a střet zájmů, protože Němeček, bývalý ministr zdravotnictví za ČSSD, působil i ve vedení nemocnice v Bohumíně. Němeček důvody označil za smyšlené.

Policisté podle serveru seznamzpravy.cz prověřují, zda veřejné zakázky Fakultní nemocnice v Ostravě nedoprovázely úplatky. Babiš v té souvislosti poukazuje, že krok ministra Adama byl správný.

„Koukám, ze ten můj ministr zdravotnictví @adamvojtechano asi věděl, co dělá, když odvolával bývalého šéfa ostravské Fakultní nemocnice Svatopluka Němečka. Demise, nedemise. Co říkáte?!“ vzkázal svým kritikům, podle kterých by jeho vláda v demisi neměla dělat velké personální změny, ale pouze vykonávat jakousi „udržovací“ roli.

Premiér, který o svém vlastním trestním stíhání tvrdí, že je to "účelovka na objednávku" a u jiných pouhé prošetřování pokládá za důvod k odvolání, páchá horší zločin než dotační podvod : Veřejně popírá rovnost občanů před zákonem a sám se cítí být nad zákonem nadřazen. https://t.co/Q8c16QOMNB

— Miroslav Kalousek (@kalousekm) 19. března 2018

Takovému prohlášení se ale vysmál předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek. „Premiér, který o svém vlastním trestním stíhání tvrdí, že je to 'účelovka na objednávku' a u jiných pouhé prošetřování pokládá za důvod k odvolání, páchá horší zločin než dotační podvod. Veřejně popírá rovnost občanů před zákonem a sám se cítí být nad zákonem nadřazen,“ nešetří kritikou Kalousek.

Témata:  Andrej Babiš Miroslav Kalousek Svatopluk Němeček

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy