Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kalousek zuří kvůli Babišovi. Páchá horší zločin než dotační podvod, popírá rovnost občanů před zákonem

Miroslav Kalousek a Andrej Babiš
Miroslav Kalousek a Andrej Babiš
Foto: Halin Selasicz / INCORP images

Praha - Šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek se tvrdě pustil do premiéra v demisi Andreje Babiše. Tvrdí totiž, že šéf ANO veřejně popírá rovnost občanů před zákonem.

V médiích se v pondělí objevila zpráva, že ve Fakultní nemocnici v Ostravě ještě letos začne několikaměsíční ministerská kontrola. Nemocnici vedl někdejší ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD), jeho nástupce Vojtěch Adam (ANO) jej ale v únoru odvolal.

Důvodem bylo podle něj manažerské selhání vedoucí k destabilizaci nemocnice, umělé navyšování hospodářského výsledku a střet zájmů, protože Němeček, bývalý ministr zdravotnictví za ČSSD, působil i ve vedení nemocnice v Bohumíně. Němeček důvody označil za smyšlené.

Policisté podle serveru seznamzpravy.cz prověřují, zda veřejné zakázky Fakultní nemocnice v Ostravě nedoprovázely úplatky. Babiš v té souvislosti poukazuje, že krok ministra Adama byl správný.

„Koukám, ze ten můj ministr zdravotnictví @adamvojtechano asi věděl, co dělá, když odvolával bývalého šéfa ostravské Fakultní nemocnice Svatopluka Němečka. Demise, nedemise. Co říkáte?!“ vzkázal svým kritikům, podle kterých by jeho vláda v demisi neměla dělat velké personální změny, ale pouze vykonávat jakousi „udržovací“ roli.

Premiér, který o svém vlastním trestním stíhání tvrdí, že je to "účelovka na objednávku" a u jiných pouhé prošetřování pokládá za důvod k odvolání, páchá horší zločin než dotační podvod : Veřejně popírá rovnost občanů před zákonem a sám se cítí být nad zákonem nadřazen. https://t.co/Q8c16QOMNB

— Miroslav Kalousek (@kalousekm) 19. března 2018

Takovému prohlášení se ale vysmál předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek. „Premiér, který o svém vlastním trestním stíhání tvrdí, že je to 'účelovka na objednávku' a u jiných pouhé prošetřování pokládá za důvod k odvolání, páchá horší zločin než dotační podvod. Veřejně popírá rovnost občanů před zákonem a sám se cítí být nad zákonem nadřazen,“ nešetří kritikou Kalousek.

Témata:  Andrej Babiš Miroslav Kalousek Svatopluk Němeček

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy