reklama

"Chybu jsme velmi rychle identifikovali a provedli jsme nápravu. Od 11:00 začaly postupně všechny prodejny fungovat v běžném režimu," uvedla mluvčí společnosti Kaufland Renata Maierl.

Například prodejna v Českých Budějovicích byla uzavřena jen ráno, v poledne byla v provozu polovina z 16 pokladen. Kaufland v Sokolově byl kvůli problémům s pokladnami asi 15 minut uzavřen, kolem 12:00 se dalo platit u poloviny pokladen, v obchodě se tvořily fronty.

Na facebooku společnosti si lidé stěžovali na dlouhé fronty v obchodech, někteří nechali v prodejně vozíky s nákupem a raději odešli. Řetězec se v poslední době potýká s nedostatkem zaměstnanců. Zákazníci si ve starších komentářích na sociálních sítích stěžují na problémy s doplňováním zboží, nepořádek v prodejnách a na dlouhé fronty před pokladnami.

Kaufland, který je největším tuzemských obchodním řetězcem, nyní provozuje v ČR 128 prodejen. Kaufland vykázal ve finančním roce 2016/2017 tržby 57 miliard korun a zisk před zdaněním 1,97 miliardy korun. Na tuzemský trh vstoupil v roce 1998, zaměstnává v ČR více než 18.000 lidí.

Lidl v ČR zvýšil od března nástupní mzdu pokladních a prodavaček o pětinu na 28.000 Kč, v Praze na více než 29.000 korun s tím, že chce být nejatraktivnějším zaměstnavatelem v oboru. Kaufland loni uvedl, že na nejnižších pozicích garantuje nejpozději do dvou let od nástupu mzdu minimálně 21.000 korun hrubého měsíčně.