Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policisté se v Ostravě fotili s Kajínkem. Čelí kritice vedení i ministerstva vnitra

Jiří Kajínek po 23 letech vyšel z vězení
Jiří Kajínek po 23 letech vyšel z vězení
Foto: Tomáš Soukup / INCORP images

Ostrava - Policisté v Ostravě prověřují počínání svých kolegů, kteří se vyfotili s omilostněným vrahem Jiřím Kajínkem. Snímek strážníci sdíleli na sociálních sítích, kde od čtvrtka fotografie koluje.

Nadřízení počínání policistů považují za ohrožení profesní cti, informovala mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková. 

Fotografie vznikla před budovou Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava. Kajínek tam u služebního vozu policie zapózoval se třemi ozbrojenými policisty. Mluvčí Holčáková potvrdila, že jde skutečně o policisty z Městského ředitelství policie Ostrava. 

S jednáním policistů jejich nadřízení a vedení moravskoslezské policie nesouhlasí. "Vnímáme to jako ohrožení profesní cti," řekla s dodala, že okolnosti vzniku fotografie prošetřuje odbor vnitřní kontroly Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje. Pokud kontrolní odbor dojde k závěru, že policisté pochybili, předá věc řediteli Městského ředitelství police Ostrava, který by měl policisty potrestat.

Ministr vnitra Lubomír Metnar (za ANO) označil focení policistů s Kajínkem za nevhodné a očekává důkladné prošetření události. "Fotit se s odsouzeným vrahem, považuji za velmi nevkusné. Fotící se policisté by si měli uvědomit, že být policistou znamená, chovat se důstojně a neznevažovat práci kolegů a celého sboru," uvedl ve vyjádření na twitteru. "Věřím, že záležitost bude co nejdříve důkladně a řádně prošetřena," doplnil.

Témata:  Jiří Kajínek Policie ČR Ostrava

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy