Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tisíce lidí strávily víkend na horách

Pec pod Sněžkou
Pec pod Sněžkou
Foto: kfd-media.cz

Pec pod Sněžkou (Trutnovsko) - Hlavní střediska Krkonoš a Orlických hor v Královéhradeckém a Pardubickém kraji stále nabízejí výborné podmínky k lyžování. Na sjezdovkách leží od 40 do 110 centimetrů sněhu.

O víkendu na horách panovalo polojasné počasí, které na sjezdovky přilákalo tisíce lyžařů. Sezona bude na horách vyvrcholí velikonočními svátky o příštím víkendu.

Řada menších středisek již ukončila provoz, naposledy se dnes lyžovalo například v Herlíkovicích a na Kněžickém vrchu u Vrchlabí. Již dříve ukončila provoz střediska Svoboda nad Úpou, Černý Důl, Prkenný Důl a Kebrlák u Vrchlabí.

Ve SkiResortu Černá hora - Pec o víkendu ve střediscích Černá hora, Pec pod Sněžkou a Velká Úpa lyžovalo přes 10.000 lidí. "Počasí přálo, v noci teploty klesaly pod nulu, přes den bylo nad nulou a bylo oblačno až polojasno. Chladný ráz počasí by měl vydržet i v dalších dnech, mohlo by také připadnout pět až deset centimetrů sněhu," řekl ČTK ředitel SkiResortu Petr Hynek. Areál v Peci pod Sněžkou bude v provozu do 8. dubna a Velká Úpa do 2. dubna. Černá hora provoz přeruší od úterý 3. dubna do pátku 6. dubna a sezonu zakončí víkendem 7. a 8. dubna.

Ve Špindlerově Mlýně je na sjezdovkách kolem 50 centimetrů sněhu, v provozu dnes bylo 21 kilometrů sjezdovek. Ve Špindlerově Mlýně by se mělo lyžovat do 8. dubna a pokud budou příznivé podmínky, tak není vyloučen provoz až do 15. dubna. Areál v Malé Úpě na hřebenech Krkonoš sezonu zakončí na Velikonoční pondělí, již na 31. března chystá na rozloučení se zimou akci Maloúpský Woodstock.

Témata:  lyžování lyžařské areály

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy